Under vorden.

—————

Renlighed er afgørende for barnets helbred. Hovedforpligtet peger på hvilke especial opmærksomhed skal betales af forælderen til dette formål er følgende:

I første omgang spædbarnet skal vaskes dagligt med varmt vand; og et bad hver nat, med henblik på grundigt rengøring kroppen, er yderst nødvendigt. At bade en delikat spædbarn af et par dage eller endda uger gamle i koldt vand med henblik på “at hærde” forfatningen (som det kaldes), er den mest virtsommere måde at underminere dens sundhed og medføre fremtidige sygdom. Grader, men vandet, som det er sponged i morgen bør gøres lunken, aftenen badet er fortsat varmt nok til at være taknemmelig for, at følelserne.

Et par måneder efter at have bestået af, kan temperaturen af vandet gradvist sænkes indtil koldt er ansat, som det kan være enten sponged eller selv kastet ud i det, hver morgen i løbet af sommeren. Hvis kastet ud i koldt vand, men skal det holdes men et minut; for i denne periode, især indtryk af kolde fortsatte for enhver betydelig tid trykker de vitale energier, og forhindrer, at sund glød på den overflade, som normalt følger handlingen momentan og korte, kolde og begrundelse som dets anvendelighed afhænger af . Med nogle børn, ja, er der sådanne ekstreme delikatesse og mangelfuld reaktion at gengive det kolde bad farlige; ingen varm glød over overfladen finder sted, når dets anvendelse uundgåeligt gør skade: dens virkninger, derfor skal nøje overvåges.

Overfladen af huden bør altid være omhyggeligt og grundigt gnides tør med flannel, faktisk mere end tørre, huden skal varmes og stimuleret af den ihærdige blid gnidning gjort brug af. For denne proces af vask og tørring skal ikke gøres languidly, men rask og hurtigt; og derefter vil vise sig for at være en af de mest virkningsfulde midler til at styrke barnet. Det er især nødvendigt omhyggeligt at tørre arm-gruber, lyske og nates; og hvis barnet er meget fedt, det vil være godt at støv over disse dele med hår-pulver eller stivelse: Dette forhindrer excoriations og sår, der er ofte meget generende. Sæbe er kun kræves til de dele af kroppen, som udsættes for modtagelse af snavs.

I barndommen.

—————-

Når denne periode modtages, eller kort efter badning er men alt for ofte venstre ud; hænder og ansigt af barnet holdes rene, og med dette sygeplejersken er tilfreds; den daglige afvaskning af hele kroppen, er dog stadig nødvendigt, ikke kun til bevarelsen af renlighed, men fordi det fremmer en høj grad af børns sundhed.

Et barn af en kraftig forfatning og robust sundhed, skal som han stiger fra sin seng frisk og aktiv med sin nats hvile, skal sættes i bruser-bad, eller, hvis dette ophidser og alarmer ham for meget, være sponged fra top til tå med saltvand. Hvis vejret være meget koldt, vandet kan gøres lidt lunken, men hvis hans forfatning vil bære det, vandet skal være kold hele året. Derefter kroppen bør være hurtigt tørret og hastigt men godt gnides med en lidt grov håndklæde, og tøjet sat på uden unødig forsinkelse. Dette skal gøres hver morgen af barnets liv.

Hvis sådan et barn er på sea-side, skal drages fordel af denne omstændighed, og seabathing skal erstattes. Det bedste tidspunkt er to eller tre timer efter morgenmad; men han skal ikke være træt på forhånd, for hvis så det kolde bad ikke kan anvendes uden fare. Skal udvises forsigtighed, at han ikke forbliver i alt for lang tid, som de animalske varme vil blive sænket under den ordentlige grad, hvilket ville være mest skadelige. Hos drenge i en svag forfatning, er stor fortræd ofte produceret på denne måde. Det drejer sig også af stor konsekvens i badning børn, at de ikke skal blive forskrækket ved nedsænkning, og bør træffes alle forholdsregler at forhindre dette. Sund og robust drengen, også bør tidligt lære at svømme, når dette er muligt, for det er deltog med de mest gavnlige virkninger; Det er en mest forfriskende øvelse, og det kolde bad dermed bliver dobbelt brugbar.

Hvis et barn er en delikat og strumous forfatning, er det kolde bad i løbet af sommeren en af de bedste tonika, som kan være ansat; og hvis de bor ved kysten, havbad vil blive fundet i ental fordel. Effekter, dog af havbad ved sådan en forfatning skal især ses, for medmindre det er efterfulgt af en glød, en følelse af øget styrke og en ivrig appetit, det vil gøre noget godt, og burde på en gang skal opgives for varmt eller lunkent badet. Den opfattelse, at varme bade generelt slappe af og svække, er forkert; for i dette tilfælde som i alle tilfælde når korrekt ansat, de ville give tone og energi til hele systemet; i virkeligheden, er lunken badet til dette barn hvad det kolde bad er til den mere robust.

Konklusion: Hvis bad i enhver figur kan ikke fra omstændigheder opnås, så koldt saltvand sponging skal bruges dagligt, og hele året rundt, så længe den korrekte reaktion eller glød følger dens anvendelse; men når dette er ikke tilfældet, og det vil normalt forekomme, hvis barnet er delikat og vejret koldt, lunken eddike og vand eller lunkent saltvand, skal erstattes.